KRATKE VIJESTI IZ BARANJE

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

Na jučerašnjoj  25. sednici Gradskoga veća Grada Belog Manastira s 13 glasova za i 4 glasa suzdržana gradskih većnika usvojen je proračun za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.Proračun za 2020. godinu iznosi 95,9 miliona kuna.Gradonačelnik Tomislav Rob naglasio je kako su sredstva iz proračuna ponajviše usmerena ka programima gradnje, izgradnje i održavanja, društvenim delatnostima i socijalnim potrebama. .Naglasio je kako je proračun nešto manji nego ove godine, jer je u prošloj godini realizovan veći deo Intervencijskog plana.Gradskog većnika Marka Bogatića  je zanimala obnova Trga svetoga Martina, potreba obnove i legalnost na šta je gradonačelnik Rob odgovorio:

Osim same izgradnje, u proračun su uvrštene i potpore poduzetnicima, demografske mjere, sredstva vatrogascima i Športskoj zajednici. Izgradnja doma u Šumarini koštati će 3 milijuna kuna. Planirana je i obnova belomanastirskim ulica Vladimira Nazora i Josipa Pančića te postavljanje nove rasvjete u ulici Petra Dobrovića i Šumarini.

Gradskog većnika Šandora Juhasa  je zanimalo koliko je dece u dečijim vrtićima sa prebivalištem izvan grada, dok su belomanastirska deca na čekanju. Gradonačelnik je objasnio situaciju pri upisu dece u dečije vrtiće.

Pratite nas: