Vijesti

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

U ponedeljak  29. oktobra 2018. godine održana je 14. sednica Gradskog veća Grada Belog Manastira.Na sednici je razmatrano 10 tačaka dnevnog reda, a  usvojen je izveštaj  o radu gradonačelnika Tomislava Roba za razdoblje od 1.1. do 30.6.2018. godine u kojem je gradonačelnik istakao neke od projekata koje su ostvarili.Isto tako usvojen je i  predlog Odluke o zaduživanju Grada Belog Manastira na incijativu  gradonačelnika Tomislav Rob za rekonstrukciju i izgradnju bazena u Belom Manastiru. Investicija je vredna 9 milijuna kuna, a prema najavama gradonačelnika bazeni će biti osposobljeni već za iduću kupalištnu sezonu 15. jula 2019.

Odlukom Gradskog veća Beli Manastir, kreditno će se zadužiti za 6,5 miliona kuna koji će biti utrošeni na potpunu rekonstruciju gradskih bazena. Kredit će biti realizovan kod Hrvatske poštanske banke koja je ponudila najbolje uslove.- Dobili smo odlične uslove među kojima je kamatna stopa od 1,70 odsto, rekao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob nastavljajući kako kreditno zaduženje Grada moraju odobriti Ministarstvo financija i vlada RH, nakon čega će krenuti u postupak javne nabave.Ako ne bude problema, dodao je Rob, bazeni bi s potpuno novim izgledom, u rad trebali biti pušteni početkom iduće kupališne  sezone.

Cela investicija za sada je procenjana na 9 miliona kuna, a precizniji iznos znat ćemo nakon javne nabave. U iznos nije uključen restoranski kompleks, rekao je Rob, objašnjavajući kako će za njega biti formirana posebna parcela, na kojoj bi uz redovnu bazensku ponudu trebao biti i objekt s dvoranom, koja bi se za razne svečanosti mogla koristiti tokom cele godine, a kakvu Beli Manastir u ovom trenutku nema. Uz sve to važno je istaknuti kako je procenjenih devet miliona kuna potrebnih za potpunu rekonstrukciju bazena više od ranije planiranog iznosa pa smo počeli razgovore sa županom OBŽ-e Ivanom Anušićem, kako bismo deo potrebnih sredstava namaknuli iz proračuna OBŽ-e -kaže Rob. Tokom sednice Gradskog veća većnicima je prezentiran novi izgled bazena, koji će se poprilično razlikovati od dosadašnjeg izgleda.

Pratite nas: