Vijesti

SLAVA VSNM OPŠTINE KNEŽEVI VINOGRADI

Veće srpske nacionalne manjine Opštine Kneževi Vinogradi, i SKD Prosvjeta pododbor Kneževi Vinogradi proslavilo je 7.decembra slavu veća Vavedenja Presvete Bogorodice. Posvećenje koljiva i rezanje slavskog kolača održano je u Svetom hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Kneževim Vinogradima, a nakon službe posvećeno koljivo i slavski kolač koje je Veće pripremilo, podeljeno je prisutnima. Protojereji Đorđe Kovačević i Stevan Kuveždanin domaćinima su uputili iskrenu čestitku povodom krsne slave, i prisutne pozvali na zajedništvo, pomirenje i međusobno uvažavanje u pravoslavnoj crkvi koja je od samoga početka svoga postojanja bila čvrsto povezana s pravoslavnim narodom.

-Mi smo ovde zajedno svi jedno jer mi ljudi činimo živu crkvu. Crkva je ta koja nas okuplja, pred kojom smo i u kojoj smo svi jednaki bez obzira na veličinu, širinu, na um ili na radost kako bi to mogli da kažemo, rekao je Kuveždanin.

Protojerej Kovačević prisutne je pozdravio i u ime vladike Heruvima, episkopa osječkopoljskog i baranjskog, koji je također pozvan na proslavu, ali je istu zbog ranije zakazanih obaveza morao propustiti. Svečani prijem i večera za sve prisutne poslužena je u svečanoj sali Iris koja se nalazi u sklopu SRC Bazeni Kneževi Vinogradi. U kulturno umetničkom programu s nekoliko koreografija predstavili su se članovi KUD Živojin Žiko Mandić iz Kneževih Vinograda, dvoje tamburaša iz Udruženja ljubitelja tamburice, i duo Hranislava Mesarić i Milan Kliba.

Pratite nas: