Vijesti

SOCIJALNI PROGRAM “ZAŽELI”

Nastavlja se program zapošljavanja žena Zaželi sufinanciranog iz Evropskog socijalnog fonda kojemu je svrha zaposliti pripadnice teže zapošljivih grupa društva, a istodobno omogućiti sigurniju starost ljudima u potrebi. Novi ugovori s jedinicama lokalne samouprave potpisani su u Osijeku

Program zapošljavanja žena Zaželi pokazao se u prvoj fazi kao pun pogodak. U početku je bilo planirano alocirati 300 miliona kuna, a sada smo u drugoj fazi došli do iznosa od mililjardu i 800 miliona, rekao je u Osijeku predajući ugovore Ministar rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josip Aladrović.

U toku je druga faza programa Zaželi, a s novih 18 ugovora jedinice lokalne samouprave i nevladine udruge s područja pet slavonskih županija imat će na raspolaganju 25 milijuna kuna. Ugovore je zajedno s ministrom Aladrovićem potpisao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

U sledećem višegodišnjem financijskom okviru također planiramo osigurati sredstva za ovaj program jer on u sebi sadrži tri prioritetna cilja Evropskog socijalnog fonda – zapošljavanje, socijalnu uključenost i obrazovanje, rekao je ministar.Osječko-baranjski župan Mato Lukić istaknuo je da je prva faza programa Zaželi završena i da je sve spremno za provedbu druge faze, a punu potporu u daljnjoj saradnji obećao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.