Vijesti

U OBŽ-I U POSLEDNJA 24 H NOVIH 199 OSOBA JE POZITIVNO NA COVID-19

Tokom poslednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 543 uzoraka, od kojih je 199 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus. Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 104 novopozitivne osobe, 13 je na području Đakova, 8 Valpova, po pet na području Belišća i Našica i po četiri na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Na području opštine Erdut je sedam novopozitivnih, a u Marijancima 5, po četiri novopozitivne osobe beležimo na područjima općina Petrijevci, Semeljci i Bizovac, a po tri u Šodolovcima, Gorjanima i Čepinu. Po dve novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Drenje, Draž, Ernestinovo, Satnica Đakovačka i Kneževi Vinogradi. Po jednu novopozitivnu osobu beležimo s prebivalištem u opštinama Podgorač, Popovac, Viljevo, Trnava, Koška, Magadenovac i Darda.

Na bolničkom lečenju nalaze se 233 osobe, 55 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 178 u KBC-u Osijek od kojih je 41 osoba na respiratoru. Tokom poslednja 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus, rođene između 1934. i 1944. godine. Preminule osobe, uz COVID-19 imale su i druge komorbiditete.Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 2625 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 15 samoinicijativnih provera osoba u samoizolaciji i jednu prema dojavi i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mere samoizolacije. Samostalno i u saradnji s zaposlenicima Inspektorata izvršili su ukupno 56 nadzora objekata. Policijska uprava Osječko-baranjska tokom protekla 24 sata nije imala utvrđenih prekršaja niti postupanja u vezi Zakona o zaštiti ljudi  od zaraznih bolesti, odnosno nekorištenja ili nepravilnog korištenja maski za lice.