Vijesti

UKUPNO 120 OBOLELIH NA PODRUČJU OBŽ-E

U poslednja 24 časa na području Osječko-baranjske županije testirano je 108 uzoraka od kojih su tri uzorka pozitivna, radi se o po jednoj osobi iz Koške, Osijeka i Briješća te su sve kontakti ranije obolelih, izvestio je Goran Ivanović, načelnik Štaba  civilne zaštite Osječko-baranjske županije na redovnoj konferenciji za medije.

Svi novooboleli kao kontakti prijašnjih bolesnika poznati su Štabu te su bili u samoizolaciji. Ukupno je na području županije 120 obolelih od kojih je 74 izlečeno, 7 više nego jučer. Samo je 11 bolesnika u KBC-u Osijek, što je 6 pacijenata manje nego jučer, a nitko već nedelju dana nije na respiratoru. Broj smrtnih slučajeva već deset dana je 7. Jedan od novoobolelih medicinski je radnik s čime je ukupno zaraženo 10 medicinskih radnika s time da je njih petero izlečeno i negativno na koronavirus.

U samoizolaciji trenutno se nalazi 106 osoba, što je 18 više nego jučer. Poštivanje mera samoizolacije policija je samoinicijativno proverila 16 puta, te su utvrdili kako nije bilo kršenja samoizolacije. Propusnice su proverene kod 3017 osoba na 7 stalnih punktova na granicama županije, te je utvrđeno kako samo 2 osobe nemaju valjanu E-propusnicu te nisu mogle nastaviti tranzit.

Ivanović je najavio kako će u petak za Praznik rada, 1. maja, policija proveravati sva popularna mesta i izletišta kako bi sprečila okupljanja veća od pet ljudi i nepoštivanje epidemioloških mjera. Također je naglasio kako nije zabranjeno obeležiti ovaj praznik, ali svi moraju biti odgovorni u poštivanju mera.

Pratite nas: