Sport

ŽOKICE SE VRATILE S PRIPREMA

 

Nakon povratka iz Velog Lošinja i slaganja dojmova iz ŽOK Baranje su zaključili  da su projekt pod nazivom ”Odbojkaški kamp-poticanje sportsko rekreativnih aktivnosti, obuka neplivača i slabijih plivača”  u potpunosti realizovali.Prema rečima predsednika ŽOK Baranja Joška Hatvalića i dopredsednice Vlaste Kajtar, sve što su planiral , ostvarili su u potpunosti.

-U julu smo odradili aktivnosti na bazenima i sportskoj dvorani gde smo s najmlađim članicama kluba radili na osnovnim elementima odbojke, kroz razne igrice u bazenu radili i obuku plivanja i potaknuli decu na aktivnost. Sa starijim igračicama smo odradili temelje za naporne aktivnosti koje su nam usledile sredinom augusta u Velom Lošinju. U Lošinju je bilo 26 igračica ( u dvije dobne skupine ) s kojima se radilo prema zadanom rasporedu. Starija dobna skupina radila je tri treninga dnevno – jutarnje trčanje, prepodnevni trening tehnike, popodnevni trening snage, a u vreme „odmora“ radili smo i na tehnici plivanja. Mlađa dobna skupina radila je jutarnje trčanje, prepodnevno plivanje i popodnevni rad na elementima tehnike. Budući da Lošinj obiluje prekrasnim stazama uz more, svakodnevno smo odlazili na zajedničko hodanje uz more ( Veli Lošinj – Mali Lošinj ). Budući da smo početkom provedbe projekta sa svim igračicama odradili inicijalna testiranja, nakon povratka s Lošinja odradili smo tranzitivno merenje i utvrdili da su nam rezultati kod svih igračica znatno bolji. Nakon povratka odradili smo i jednu prijateljsku utakmicu sa sportskim prijateljima iz Bilja na kojoj smo videli što smo sve popravili na tehničko-taktičkom planu, a što na fizičkoj spremi. U potpunosti smo zadovoljni zaključili su Hatvalić i Kajtar.

Isto tako ovaj klub se zahvaljuje Ministarstvu turizma i sporta na financijskoj potpori koju su im  dali za provođenje Projekta; Zajednici sportskih udruga grada Belog Manastira koja  je pomogla u osiguravanju uslova za realizaciju  aktivnosti na bazenima, sportskoj dvorani i u samoj realizaciji i animiranju dece prema svojim aktivnostima; zaposlenicima hostela Zlatokrila koji su svojom ljubaznošću i jednostavnošću učinili da  naporne aktivnosti budu odrađene bez ijednog problema.