Vijesti

POTPORE MALIM PREDUZETNICIMA

U utorak  18. juna  2019. godine  u 10,00 sati u većnici Grada Belog Manastira, Kralja Tomislava 53, potpisani su  ugovori o dodeli potpora za razvoj malog poduzetništva za područje Grada Belog Manastira.

Ukupno 44 mala preduzetnika prijavila su se za ovu meru, za koju je Grad izdvojio 300 000 kuna iz proračunu, a 18 koji su prošli sredstva moraju namenski uložiti od opreme i strojeva, do marketinga, i ulaganja u standard. Ovih 18 poslovnih subjekata zapošljava skoro 50 radnika, a dolaze iz raznih delatosti; od računovodstvenih obrta, pekara, do malih obrta. Zahvaljujući ovim merama, rečeno je, zadnjih su godina otvorena nova radna mesta te povećana konkurentnost kompanija.

-Osigurano je 300 hiljada kuna kao i prošle godine, s tim da za razliku od prošle ove godine imamo 44 prijave, što znači da bi se ukupno na području Grada investiralo preko  milion kuna. Postoje tri mere kroz koje smo dodeljivali potpore. Prva mera je za ulaganje u opremu i strojeve, za što je bio i najveći interes, postoji još mera marketinga i reklame te mera ulaganja u standarde kvalitete, izjavila je zamenica gradonačelnika Belog Manastira, Ivana Bandov Paulić.i dodala da ovih 18 poslovnih subjekata koji su se javili na konkurs zapošljavaju  44 radnika.

Koliko ove potpore znače malim preduzetnicima, pojasnila je i vlasnica “Slatke Bajke” u Belom Manastiru Milena Gotovac.

Pratite nas: