Vijesti

IZGRADNJOM OHBP-A ZNATNO ĆE SE POVEĆATI KVALITETA ZDRAVSTVENIH USLUGA

Radovi na izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih hirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek počeli su 26. jula 2021. godine. Njihov završetak je ugovoren do 31. marta 2023. godine, a završetak kompletnog projekta je planiran do 31. decembra 2023. godine. Radovi su u punom jeku, a juče (8. novembra 2021. godine) gradilište su obišli ministrica regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Nataša Tramišak, zamenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić. Dočekali su ih te predstavili aktualnosti u najvećoj zdravstvenoj ustanovi istočne Hrvatske ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić i dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Mihaljević sa saradnicima, kao i predstavnici izvođača radova, kompanije Projektgradnja.

– Izgradnja novog OHBP-a je istorijsko ulaganje za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Projekt je vredan više od 164 miliona kuna, od čega je 152 miliona kuna vredna izgradnja objekta. Verujem da će se njegovom izgradnjom značajno podići kvaliteta zdravstvene usluge koju pruža KBC u Osijeku, osobito kad govorimo o Hitnom bolničkom prijemu koji je osobito važan u najtežim i najhitnijim situacijama opservacije i obrade pacijenata. Ovo je prvo ulaganje za razvoj KBC-a Osijek, a u pripremi je i izgradnja novog KBC-a u Gackoj ulici te je početak onoga što smo najavljivali posljednjih godina, a to je posebna pažnja zdravstvenoj brizi u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Medicinski fakultet u Osijek tako iznova stvara kvalitetan kadar, lekare i osoblje koji su preduslov kvalitetne zdravstvene brige, a mi ćemo im biti podrška na tom putu ulažući u kvalitetnu infrastrukturu – rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Zamenik župana Mato Lukić istaknuo je da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine pomagala KBC Osijek s više od 3 miliona kuna. – Izuzetno nam je važno da Klinički bolnički centar Osijek kvalitetno brine o pacijentima ne samo s područja naše županije već i cijelog istoka Hrvatske. U tom smeru idemo i s izgradnjom novog OHBP-a koji će omogućiti veću protočnost pacijenata i olakšati rad zdravstvenom osoblju, dok će dnevne bolnice rasteretiti odele u KBC-u, a bolničko lečenje učiniti dostupnijim – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.