Vijesti

NITI JEDAN POZITIVAN NA COVID-19

 

 Iz Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas dolaze samo dobre vesti. U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije od 128 testiranih uzoraka niti jedan nije pozitivan na Covid-19, tako da broj zaraženih na području županije i dalje stoji na 107 zaraženih osoba. Osim toga, načelnik Štaba civilne zaštite OBŽ, Goran Ivanović, na redovnoj novinarskoj konferenciji javnost je obavestio o još mnoštvu dobrih statističkih podataka vezano uz pandemiju u županiji.Na lečenju u KBC-u Osijek nalazi se 24 oboljele osobe, od kojih su tri na respiratoru. I dalje su četiri medicinska zaposlenika  pozitivna na COVID-19, a u samoizolaciji samo dva, što je 11 manje nego prethodnog dana.Na lečenju u Opštoj županijskoj bolnici Našice nalazi se jedna osoba pozitivna na COVID-19.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 200 osoba, što također predstavlja daljnje smanjenje.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 53 provere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, a od 5.598 legitimisanih  osoba samo dve osobe nisu imale valjane propusnice za kretanje izvan mesta stanovanja.

-Danas imamo zaista dobre informacije za našu županiju. Testiran je veći broj uzoraka, čak 128, a niti jedan nije bio pozitivan. Pogledamo li statistiku videt ćemo da smo u zadnjih sedam dana imali ukupno šest novoobolelih osoba, odnosno jednu-dve dnevnoi tri dana bez obolelih, što pokazuje dobar trend. Dobre pokazatelje imamo i za osobe u samoizolaciji. Pre sedam dana pod tom merom bilo je452 osobe, pre dve sedmice u izolacije – rekao je načelnikŽupanijskog štaba Goran Ivanović.

Zahvalio je zaposlenicima Centra 112 na svemu što rade, pa tako i na dostavi zaštitne opreme koja pristiže u Hrvatsku i Osječko-baranjsku županiju. Predstavnicima domova za starije i nemoćne i udomiteljskih ustanova poručio je da se jave ako trebaju zaštitnu opremu.Načelnik Ivanović posebno je zahvalio medijima koji korektno prate rad Stožera i ne pribjegavaju senzacionalističkom pristupu u ovom ozbiljnom i odgovornom vremenu. Naglasio je da takva sinergija vodi konačnom cilju, prevladavanju aktualnih problema i povratku u normalan život, a to je najveća želja i potreba svih građana.