Vijesti

NOVO IZDANJE PANNONIAN CHALLENGE-A

Na levoj obali Drave, u skate parku, od 15. do 19. juna osječane i njihove goste ponovno očekuje Pannonian Challenge, festival ekstremnih sportova i urbane kulture, najavljeno je na  konferenciji za medije.  Vrhunski vozači, profesionalci i amateri, iz više od 20 zemalja sveta takmičiti će se u discliplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle. Ove godine u sklopu manifestacije održava se i završnica devete sezone najvećeg regionalnog esport (gaming) natjecanja – A1 Adria League. Muzički program odvijat će se na dve lokacije – u Skate parku i u dvorištu Kazamata. Najavi događaja prisustvovali  su zamenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, direktorica TZ Osijek Tajana Rogulja te direktor Pannnonian Challenge-a Jurica Barać.

Zamenik župana Josip Miletić istaknuo je kako je Pannonian Challenge brend Osječko-baranjske županije i jedna od naših najznačajnijih turističko-sportskih manifestacija koja iz godine u godinu pomiče granice i postavlja nove trendove.

– 23 godine održavanja dokaz su da se znanjem, vizijom i kreacijom mogu postići izvrsni rezultati i prirediti svjetski zapažene manifestacije. Sport se poslednjih desetak godina razvija na potpuno drugačiji način, mladi ljudi donose nove ideje, a ekstremni sportovi zauzimaju sve veći prostor. Osječko-baranjska županija daje punu potporu Pannonian Challengeu kao snažnom i kvalitetnom promotoru sporta, zabave i destinacije, koji godinama ostvaruje visoku razinu svjetske promocije grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske. Siguran sam da će i ovogodišnji festival ekstremnog sporta i zabave nadmašiti dosadašnje te svim sudionicima i pratiteljima opet donijeti vrhunski doživljaj – kazao je Miletić. Organizator Pannonian Challenge-a Jurica Barać objasnio je što sve čeka posetioce festivala u sledeća četiri dana.Ove godine festival ima i humanitarni karakter jer će se u skate parku prikupljati bicikli za ratom pogođene Ukrajince.- Svi oni koji žele donirati bicikle mogu to učiniti za vreme trajanja festivala, a primamo čak i neispravne bicikle koje ćemo popraviti i pobrinuti se da stignu u Ukrajinu – naglasio je Jurica Barać.

Pred posetiocima Osječko-baranjske županije niz je turističkih događaja i aktivnosti, najavila je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth, a ovog vikenda započinje vinski mesec Osječko-baranjske županije.

Pratite nas: