Društvo

POPIJMO KAFU ZAJEDNO

U subotu 17 novembra 2018 godine, u prostorijama Srpskog kulturnog centra Beli Manastir, sa početkom u 18 časova u organizaciji Srpskog udruženja žena ( SUŽ ) Dukat, započela je priča i izložba o kafi. Kako  od zrna kafe postići prijatan i magični trenutak u društvu prijatelja, pokušale su dočarati članice ovog udruženja. “Popijmo kafu zajedno”  sam je naziv druženja i izložbe  na kojoj su   predstavljene kolekcije raritetnih šalica iz kojih se pije ovaj crni napitak, a isto je bilo prošireno i pričom o ovoj važnoj biljci. Veliki broj žena se odazvao ovom ispijanju kafe, a među uzvanicama na kafi je bila i saborska zastupnica Dragana Jeckov koja je pažljivo pogledala i samu izložbu raritetnih  kompleta šalica za kafu.. Prema rečima Radmile Ognjenović ovo udruženje radi uvek interesantne i lepe stvari.

Ova večerašnja izložba nema posebni motov, ili ipak možda ima. Motiv je da kafa nije samo ono jutarnje sredstvo za razbuđivanje nego nešto mnogo više. Kafa je fenomen druženja, inspiracije, kafa je izazov ili poziv prijateljici, na druženje, da ispričamo svoje radosne, tužne vesti, da podelimo  neke tajne. Isto tako i večeras ćemo ispričati našu priču o ispijanju kafe, i naravno svako iz svoje šalice jer je i to zapravo jedna od tajni ispijanja ovog omiljenog napitka izjavila je predsednica SUŽ-a Dukat Radmila Ognjenović.

U svakom slučaju izložba, nakon koje je usledilo  ispijanje kafe uz kolačiće koji su također napravljeni od kafe, učinili su ovo druženje više nego zanimljivim.