Vijesti

POTPISAN UGOVOR O KANALIZACIJI

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor nositelja investicije Baranjskog vodovoda Mario Kovač, u petak 9 novembra u Kneževim Vinogradima su potpisali ugovor o početku gradnje kanalizacije u Karancu. Projektna dokumentacija je financirana od strane Hrvatskih voda i Općine Kneževi Vinogradi, a ukupna investicija je 12.6 milijuna kuna. Početak radova na 10 kilometara mreže u Karancu očekuje se u proljeće, naglasio je načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić. Ministar Ćorić naglasio je kako se radi o prioritetu jer je Karanac jedna od najboljih destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Ugovor se odnosi na prvu fazu, odnosno funkcionalnu cjelinu čija je vrijednost 7 milijuna kuna. Ukupni projekt sadržava više od 10 kilometara gravitacijskih kolektora, više od 4 kilometara tlačnih cjevovoda i tri crpne stanice. Rekao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Župan Ivan Anušić istaknuo je da Baranja u kontinentalnom turizmu može puno napraviti te da ima dobre temelje za budući razvoj, također je važna izgradnja koridora 5c koji se radi punom parom, i iznimno je bitan projekt za područje Baranje zbog bolje povezanosti. Župan je naglasio kako će idući Dani turizma po prvi puta biti održani u kontinentalnom delu Hrvatske u Slavoniji i Baranji.

Nakon potpisivanja ugovora zajedno su obišli novoizgrađeno reciklažno dvorište u Kneževim Vinogradima, vrijedno oko 2 milijuna kuna i koje je financirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.