Vijesti

SAOPŠTENJE GRADA BELOG MANASTIRA

Grad Beli Manastir izdao je juče saopštenje  vezano uz mere preventive i sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19 na području grada Belog Manastira.

Saopštenje Grada Belog Manastira prenosimo u celosti

Vlada Republike Hrvatske na sednici održanoj 13. marta 2020. godine donela je Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu kojom je u uslovima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske između ostalog obustavila i redovni rad vezan uz prijam djece u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja.

Istom Odlukom obustavljen je rad svih vrtića i jaslica i na području Grada Belog Manastira počevši od 16. marta 2020. godine pa sve do opoziva iste Odluke.Zaposlenici ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnih škola dužni su osigurati prihvat dece koja pohađaju ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja ili razrednu nastavu u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja dece.

Zaposlenici vrtića na području Grada Belog Manastira obvezni su dolaziti na radno mesto te nastaviti s redovnim radom u skladu s preporukama Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i uz pridržavanje svih preporuka vezanih za prevenciju i zaštitu širenja zarazne bolesti.Molimo sve sugrađane da se pridržavaju preporučenih mera prevencije vezanih uz higijenu ruku i mera samoizolacije jer na taj način pomažu očuvanju povoljne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, te doprinose očuvanju svoga zdravlja kao i zdravlja drugih članova svoje porodice, saradnika , radnika i ostalih građana.Apeliramo na građane Grada Belog Manastira da se u cilju samozaštite ne odazivaju i ne učestvuju  na javnim okupljanjima bilo koje vrste.Epidemiološka situacija na području Grada Belog Manastira je povoljna te samo zajedničkim naporima i prevencijom možemo doprinijeti njezinom održanju.