Vijesti

ŽUPAN ANUŠIĆ U JAGODNJAKU

Radni poset Opštini Jagodnjak župan Ivana Anušića i zamjenika župana Radomira Čvarkovića juče  je započeo obilaskom radova na rekonstrukciji Ulice Sare Bertić  te novouređenog jezera i izletišta u Bolmanu. Poset se nastavio obilaskom Društvenog vatrogasnog doma u Jagodnjaku, čija je izgradnja stajala 7,3 miliona kuna, a koji će biti središnja lokacija najpoznatije manifestacije ove opštine, “Kulenijade.”

–  Obišli smo najznačajnije projekte na području Opštine Jagodnjak u koju je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine investirala ukupno 2,2 miliona kuna. Radi se o izgradnji sportskih terena i puteva, sufinanciranju projekata kroz izgradnju trotoara i cesta, projektu „Školski obrok za sve“ u kojem Osječko-baranjska županija zajedno s Opštinom Jagodnjak sufinancira besplatnu prehranu svim učenicima, sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sistema i dugim projektima – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Načelnik Opštine Jagodnjak Stevo Mlinarević zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na pomoći pri realizaciji važnih projekta koji podižu kvalitetu života svih meštana.– U protekle četiri godine Županija nam je uistinu pomogla u svim segmentima delovanja, od pisanja projekata do njihove realizacije. Posebno nam je značajno uređenje bolmanskog jezera koji je donedavno bilo u izrazito lošem stanju, a sada je uređeno te se planira izrada šetnice, kao i rekonstrukcija Ulice Sare Bertić u Bolmanu za koju su radovi u punom jeku. Inače, u Jagodnjaku i Bolmanu smo izgradili ukupno sedam kilometara novih ulica čime smo značajno podigli kvalitetu života naših meštana – rekao je Mlinarević te dodao kako je dio sredstava uložen u uređenje odvodnih kanala i Vatrogasnog doma.