Vijesti

ŽUPAN U IZOLACIJI

Današnje domaćinstvo župana Ivana Anušića predsedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i delu ministara u Vladi RH, na pola je puta poprimilo drugi smer. Ispostavilo se da je župan pozitivan na koronavirus. Po saznanju o tome, odmah su saopštili z kabineta župana.

– Danas ujutro uoči dolaska predsednika Vlade RH, u Zavodu za javno zdravstvo je obavljeno testiranje župana Anušića i saradnika zbog planiranog sutrašnjeg puta u Vojvodinu. Naime, na poziv Hrvatskog nacionalnog veća u Republici Srbiji trebao se održati sastanak u Monoštoru. Nalazi su stigli oko 11,15 sati, a pozitivan je bio nalaz župana Ivana Anušića i još dvoje članova Kabineta. Župan je zbog pozitivnog nalaza napustio sastanak koji je trajao svega nekoliko minuta te će biti u izolaciji, javljeno je iz županova Kabineta.Župan je prvo s premijerom bio na otvaranju putničkog pristaništa za rečne kruzere, a potom su trebali biti prisutni  na dodeli potpora za poljoprivredne proizvođače.

Odgovarajući posle na pitanje novinara je li zabrinuti, premijer Plenković je rekao kako „nažalost pandemija i dalje traje“ te da se nada kako će župan i njegovi saradnici biti dobro i bez većih simptoma ovog obolenja. Veći je deo zajedničkog boravka Anušića i Plenkovića bio na otvorenom, a i završno davanje izjava premijera Plenkovića i ministara je iz zatvorenog prostora premešteno u dvorište županijske zgrade.

Pratite nas: