Vijesti

ŽUPANIJA OSIGURALA DODATNA SREDSTVA ZA BESPLATNI PREVOZ VOZOM REDOVNIH STUDENATA

Novi dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prevoza vozom redovitih studenata s područja Osječko-baranjske županije juče  (13. oktobra 2021. godine) potpisali su župan Ivan Anušić i predsednik Uprave HŽ Putnički prevoz Željko Ukić. Naime, zbog izuzetno velikog interesa studenata za ovaj model prevoza, za nastavak projekta sufinanciranja troškova prevoza vozom redovitih studenata bilo je potrebno osigurati dodatna financijska sredstva. Kao što je poznato, Županija u potpunosti financira troškove prevoza redovitim studentima za mesečne i pojedinačne karte prema cenama Prevoznika za 2. razred. U cenu karte za studente uračunat je popust HŽ Putničkog prijevoza od najmanje 50 posto, pa je time usluga prevoza za studente koji kupuju mesečnu kartu kao i pojedinačnu kartu – besplatna!

– Ovim projektom potičemo saradnju lokalnih i regionalnih jedinica samouprave u korištenju usluga Hrvatskih željeznica. Danas smo potpisali dodatak Ugovora o besplatnom prevozu studenata s područja Osječko-baranjske županije na svim linijama koje saobraćaju unutar Hrvatske. Krenuli smo s 300.000 kuna, pa smo sredstva povećavali na 800.000 kuna, a sada smo već na 1,3 miliona kuna koje izdvajamo za studentske karte za voz – rekao je župan Ivan Anušić te dodao da se izvrsna saradnja Osječko-baranjske županije i HŽ Putničkog prevoza nastavlja na korist svih žitelja županije.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prevoza napomenuo je kako, osim ovog projekta, planiraju i nove projekte na području Osječko-baranjske županije. – Ovakva saradnja je dodatni poticaj HŽ Putničkom prevozu da bude kvalitetniji prevoznik te da pokuša ponuditi dodatan asortiman usluga. Njome produbljujemo i saradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a svaki put kad smo potpisivali slične ugovore nastojali smo nadograditi našu ponudu. Ugovor s Osječko-baranjskom županijom, vrijedan 1.300.000 kuna, je najveći ugovor s nekom županijom, a kojim se potiče prevoz studenata vlakom. Osim besplatnog prevoza učenika osnovnih i srednjih škola, a ovdje i studenata, imamo zaokruženu celinu što nam je bila namera i cilj, dakle osigurati besplatan prevoz svim mladima do 26 godina  – istaknuo je Željko Ukić.

– S dodatnih 500.000 kuna osigurali smo nastavak provedbe projekta, kojeg trenutno koristi 1.500 korisnika, međutim s početkom akademske godine taj se broj povećava. Na našim web stranicama nalaze se sve potrebne informacije o uslovima za prijavu koju je moguće izvršiti i elektroničkim putem. Nadamo se da će ova mera imati pozitivan efekat ne samo na revitalizaciju železničkog prevoza već i na povećanje standarda studenata te na povećanje njihove mobilnosti – zaključila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović.

Pratite nas: